Hlavní obsah

V kradeném autě kličkoval na hlavním tahu do Varů, pak se snažil ujet hlídce

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Policisté dopadli 22letého opilého řidiče, který se jim snažil ve čtvrtek ujet v Karlových Varech v kradeném osobním autě.

BEZ KOMENTÁŘŮ: Policisté pronásledovali ukradené vozidloVideo: Policie ČR

 
Článek

„Přijali jsme na tísňovou linku oznámení o řidiči osobního vozidla, který jede po silnici 1/6 ve směru od Prahy na Karlovy Vary vysokou rychlostí a ohrožuje tak další účastníky silničního provozu,“ popisovala mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

„Na místo byly vyslány dvě policejní hlídky, které se snažily nebezpečného řidiče zastavit. Řidič však na policejní výzvy k zastavení nereagoval a policistům ujížděl,“ pokračovala mluvčí s tím, že policisté řidiče pronásledovali několik kilometrů, a to až do ulice Vítězná v Karlových Varech, kde byl donucen zastavit.

Auto bylo ukradené v Mladé Boleslavi

„Dvaadvacetiletý muž z Chebska policistům nepředložil řidičský průkaz, který mu byl v minulosti odebrán, neboť měl vysloven zákaz řízení motorových vozidel, a který si po uplynutí dané doby ani nevyzvedl,“ pokračovala Týřová s tím, že řidiči byla zakázána další jízda.

„Poté s ním policisté provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,24 promile alkoholu,“ poznamenala mluvčí.

„Kontrolou bylo dále zjištěno, že dané vozidlo bylo předchozí den odcizeno majiteli v Mladé Boleslavi a je vyhlášeno v pátrání. Auto bylo následně zajištěno a poté předáno zpět majiteli,“ uzavřela Týřová, podle které karlovarští policisté zahájili s mužem úkony trestního řízení ve věci ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám