Hlavní obsah

Muž v Brně se vrhnul do testování airbagů. Zničil dvoje vrata a bazén

– Brno

Teplé počasí má zřejmě vliv na chování lidí a řidičů, jinak si nelze vysvětlit případ z Brněnska. Muž chtěl vyzkoušet airbagy ve svém fordu a přitom zboural dvoje vrata a zlikvidoval dvorek rodinného domu včetně bazénu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K případu vyjeli policisté ve čtvrtek odpoledne do jedné obce na Brněnsku. Po příjezdu zjistili, že řidič neutrpěl žádné vážné zranění. Zanechal však za sebou slušnou spoušť.

„Projel dvěma plechovými vraty a na dvorku způsobil obstojnou spoušť korunovanou zničením nadzemního bazénu a plynoměru. Řidič nepožil před jízdou alkohol ani drogy,“ informoval mluvčí policie Pavel Šváb.

Při dalším vyšetřování se policisté nestačili divit. Devětatřicetiletého koumáka totiž napadlo, asi po vzoru různých crash testů, že vyzkouší činnost airbagů.

„To se mu zjevně podařilo, bohužel přitom způsobil celkovou škodu 160 tisíc korun a majitelům nemovitosti, kterým se jen shodou okolností nic nestalo, pořádný šok. Případ řešíme jako poškození cizí věci a porušování domovní svobody,“ shrnul Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám