Hlavní obsah

Kapitán rozšířil sortiment pražské výletní lodi, z můstku prodával kokain a marihuanu

Praha
Aktualizováno

Přímo z můstku pražské výletní lodi prodával podle policie kapitán kokain a marihuanu. V kajutě měl drogy schované a připravené k prodeji uživatelům, kterých mohlo být až několik desítek. Policie ho zadržela po jedné z plaveb a obvinila stejně jako jeho dodavatele.

BEZ KOMENTÁŘE: Předání drog na Václavském náměstí (u plotu zády ke kameře)Video: Policie ČR

 
Článek

Pražští kriminalisté výjimečný případ rozkrývali několik měsíců. Pomohl jim k tomu také případ z května, kdy se řadovým policistům na Václavském náměstí podařilo natočit předání drog přímo v centru Prahy. Čtyřicetiletý dodavatel kapitána lodi zrovna přebíral 20 gramů kokainu od svého distributora v balení papírových kapesníků. Navíc stál na místě vyhrazeném pro policii. Oba byli ihned zadrženi.

Foto: Policie ČR

Muži si za peníze z drog žili v luxusu

Pro 37letého kapitána výletní lodi Bastei si přišli kriminalisté na začátku srpna přímo na plavidlo. „Byl zadržen ve chvíli, kdy přijel s turisty. Test na drogy odmítl, ale později při výslechu přiznal, že práce je náročná a občas si něco dát musel,“ řekl Novinkám kriminalista Milan Sojka.

Měl kvalitní zboží

Policisté drogy našli v kajutě ve skříňce i u kapitána doma. Prodával kvalitní 80procentní kokain v desítkách případů a rovněž marihuanu. „Prodej probíhal přímo na lodi v kapitánském můstku, kam mu drogy také nosil distributor,“ dodal Sojka.

Foto: Policie ČR

Muži si za peníze z drog žili v luxusu

Kriminalisté už lodníka i jeho dodavatele obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V případě odsouzení jim hrozí až pět let vězení. Oba muži už měli problémy se zákonem většinou majetkového charakteru.

Foto: Policie ČR

Loď, kde se prodávaly drogy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám