Hlavní obsah

O řetízek na krku můžete přijít během pěti sekund, ukázal případ z Prahy

– Praha
Novinky, pri

Přibližně pět sekund stačilo v červenci lupiči, který oloupil starší ženu v Praze na křižovatce ulic Plzeňská a Erbenova. Z krku ji strhl zlatý řetízek a utekl.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena přišla o řetízek za pár sekundVideo: Policie ČR

 
Článek

Celý incident se odehrál asi v sedm hodin ráno na velmi frekventované křižovatce. Ve chvíli, kdy žena přecházela křižovatku, jí pachatel chytil za oblečení a násilně jí z krku strhnul zlatý náhrdelník v hodnotě asi deseti tisíc. Lupič poté z místa utekl po Plzeňské ulici směrem z centra.

„Muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu loupeže, za což by mu v případě dopadení a pravomocného odsouzení hrozil až desetiletý trest odnětí svobody,“ řekla v úterý mluvčí policie Iveta Martínková.

Pachatelem je muž ve věku okolo 25 let, štíhlé, až vychrtlé postavy, asi 170 cm vysoký. Má tmavší pleť a krátké tmavé vlasy. Oblečen byl do tmavých kalhot a tmavé bundy do pasu s bílým nápisem pod záda. Pod bundou měl kapuci červené barvy. Na nohou měl tmavou sportovní obuv s bílou podrážkou a na hlavě tmavou čepici s kšiltem.

Policie proto vyzývá svědky loupežného přepadení a občany, kteří znají totožnost podezřelého, aby volali tísňovou linku 158.

„Na závěr je nutné připomenout, že pokud se stanete obětí, nebo svědky obdobné události, okamžitě tuto skutečnost sdělte na linku 158. V tomto případě bohužel včasné oznámení chybělo,“ uzavřela Martínková.

Reklama

Výběr článků

Načítám