Hlavní obsah

V Prokopském údolí si někdo udělal táborák, hasiči museli likvidovat velký požár

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Že rozdělávání táboráku v přírodě v době, kdy země zažívá mimořádné sucho, není chytrý nápad, patrně zjistil zatím neznámý výtečník, který si ve čtvrtek odpoledne rozdělal oheň na okraji Prokopského údolí v Praze. Rozsáhlý požár muselo přijet likvidovat několik profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek.

BEZ KOMENTÁŘE: Rozsáhlý požár v Prokopském údolí v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Hasiči po svém příjezdu zjistili, že hoří travnatý i lesní porost pod zahrádkami na okraji Prokopského údolí. Aby se k ohni dostali, museli nejprve vypáčit branku u jedné z chatek. Na zahradě u této chatky pak našli rozdělaný táborák.

K zásahu nasadili hasiči tři vodní proudy. Vodu čerpali do cisteren z hydrantové sítě a pomocí několika hadic ji pak dopravovali na požářiště. Problém jim dělalo velké sucho. V místech, kde už jednou hasili, se plameny často rozhořely znovu.

Požárem se zabývají policisté společně s kriminalisty, kteří dorazili na místo. Hořelo na dvou místech současně, je ale pravděpodobné, že se požár mohl rozšířit například odfouknutím žhavého popela z jednoho požářiště na druhé.

V jedné ze zahrad ohrožovaly plameny také přilehlou chatku, tu se ale hasičům podařilo uchránit.

V současném suchém a horkém počasí hrozí zvýšené nebezpečí rozsáhlých požárů. S jedním z nejzávažnějších bojovali hasiči na Rakovnicku, kde od porouchaného kombajnu chytlo pole. Shořelo 100 hektarů pole a lesa. [celá zpráva]

Rozsáhlý požár zpustošil les a pole o rozloze 100 hektarů na RakovnickuVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám