Hlavní obsah

Přeražená závora na Českolipsku: Na červenou projely přejezdem hned dva kamióny

Česká Lípa

Českolipské policii se ozval řidič, který byl v pátek svědkem průjezdu kamiónu přes přejezd v Horní Polici v době, kdy už blikala červená světla. Uvedl, že přejezdem neprojel jen jeden kamión, nýbrž hned dva. Jejich šoféři se zřejmě znali. Po druhém zůstala na místě poškozená závora.

Foto: Policie ČR

Přejezd v Horní Polici s poškozenou závorou

Článek

Policie informovala o případu v sobotu, kdy měla za to, že přejezdem v pátek kolem 22. hodiny projel jeden kamión, který prorazil závoru. [celá zpráva]

Po zveřejnění se policistům ozval svědek, který na přejezdu v Horní Polici zrovna stál.

„Podle řidiče osobního vozidla, který před přejezdem se spuštěným signalizačním zařízením zastavil ve směru od České Lípy, přijely od Žandova dva kamióny. Situace se mu na místě jevila tak, že obě nákladní soupravy jely po své trase společně. Z toho se dá usuzovat na to, že se řidiči možná znají,“ sdělila mluvčí policie Ivana Baláková.

Foto: Policie ČR

Přejezd v Horní Polici s poškozenou závorou

První kamioňák projel podle ní bez komplikací, druhý zavadil svým návěsem o závoru, kterou ulomil. Oba řidiči si z toho nic nedělali a ujeli.

„Jen těžko se dá uvěřit tomu, že by informace o nedávném tragickém střetu pendolina s polským kamiónem ve Studénce tyto muže minula. A i přesto jen pár dní po této nešťastné události tak závažným způsobem sami ohrozili provoz na železnici,“ shrnula Baláková. Doplnila, že informace k nákladním autům i řidičům přijme linka 158 nebo policisté na telefonním čísle 724 102 940.

Ve středu zveřejnila jihomoravská policie video jiného řidiče kamiónu, který minulý týden projel přejezd v Rájci-Jestřebí na červenou a taktéž poničil závoru. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión přejel přes železniční přejezd během spouštění závorVideo: Policie ČR

Podle současného zákona se tito řidiči dopustili přestupku, za který jim hrozí pokuta 2500 korun nebo 5000 ve správním řízení. Podobný kousek je navíc ohodnocen sedmi body. Pokud se jedná o opakovaný přestupek, může šofér přijít na půl roku o řidičák.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám