Hlavní obsah

Řidiči BMW, který při nehodě zlámal nohy mladíkům v mazdě, hrozí osm let

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté obvinili 33letého řidiče, jenž v červnu v opilosti smetl mazdu se dvěma učni, kteří jeli do školy pro výuční listy. Muž spolu se spolujezdcem se zprvu k řízení nehlásil, nakonec policistům přiznal, že řídil. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek uvedl mluvčí policie Jan Daněk. Mladíci skončili s těžkými zraněními v nemocnici.

Foto: Novinky

Nehoda v pražském Radotíně

Článek

„Na konci minulého měsíce zahájili policisté trestní stíhání 33letého muže pro trestné činy těžké ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Muži hrozí za tyto činy až osm let ve vězení,“ řekl Daněk.

Podle něj se muž k řízení přiznal a s policisty spolupracuje. Doplnil také, že obviněný nikdy nevlastnil řidičský průkaz, takže za volantem neměl co dělat. Vyšetřování probíhá na svobodě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda v pražském RadotíněVideo: Novinky

Nehoda se odehrála 19. června v pražském Radotíně. Mladíci ve věku 19 a 21 let si v mazdě jeli pro výuční listy, ve Zderazské ulici je však smetlo BMW, v němž seděli dva opilí muži ve věku 33 a 38 let. [celá zpráva]

Podle svědků jel bavorák velmi rychle, někteří odhadovali jeho rychlost až na 150 km/h. Po nehodě se ani jeden z posádky k řízení nepřiznal, nadýchali tehdy více než 2,5 promile.

Poranění mladíci utrpěli otevřené zlomeniny nohou, hrozilo dokonce, že o končetiny přijdou. Zranění klasifikovali záchranáři jako středně těžká a těžká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám