Hlavní obsah

Kamión v Rájci prorazil závory a ujel, kamera ho natočila

Právo, Petr Kozelka
Blansko

Odstrašující příklad ze Studénky, kdy kamión zůstal stát mezi závorami a následně do něj narazil vlak, evidentně nefunguje. Řidiči dál riskují a vjíždějí na přejezdy ve chvíli, kdy bliká červené světlo. Podobně vjel na přejezd na trati mezi Brnem a Českou Třebovou v Rájci-Jestřebí kamión, prorazil závory a ujel. Policisté už řidiče vypátrali a bude se ze svého činu zpovídat.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión přejel přes železniční přejezd během spouštění závorVideo: Policie ČR

 
Článek

„V pátek jsme přijali oznámení, že na železničním přejezdu v Rájci-Jestřebí prorazil řidič nákladního vozidla závoru. Ze záznamu jsme zjistili, že vozidlo vjelo na přejezd ve chvíli, kdy svítila červená výstražná světla. Jakmile však řidič na přejezd vjel, začaly se sklápět závory. Šofér je prorazil a ujel. Šetřením se nám podařilo tohoto řidiče zjistit,“ konstatovala policejní mluvčí Alice Musilová.

Podle současného zákona se řidič dopustil přestupku, za který mu hrozí pokuta 2500 korun nebo 5000 ve správním řízení. Podobný kousek je navíc ohodnocen sedmi body. Pokud se jedná o opakovaný přestupek, může řidič přijít na půl roku o řidičák.

Foto: Marek Kulhavý, Mapy.cz

Rájec - Jestřebí

Přejezd v Rájci-Jestřebí je znám po celém světě díky videu z loňského dubna. Na něm je zachycen starší muž, kterak obchází závory a vchází do kolejiště, kam se zrovna stodvacetikilometrovou rychlostí řítí rychlík. Muž o fous unikl jisté smrti, vlak ho z kolejí doslova odfoukl. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Důchodce vběhl pod vlakVideo: Policie ČR

Policisté na Blanensku se na problematiku přejezdů dlouhodobě zaměřují. „V pondělí například kontrolovali policisté ve spolupráci s městskými strážníky železniční přejezd v Blansku. Během dvou hodin přešlo na červenou deset chodců. Sedm řidičů a jeden cyklista rovněž nerespektovali výstražná znamení,“ dodala Musilová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám