Hlavní obsah

Policisté stíhali piráta v opelu z půjčovny v protisměru na D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Třiatřicetiletého řidiče stíhali brněnští policisté v minulých dnech na dálnici D1 v protisměru. Po dopadení zjistili, že řídil pod vlivem drog a navíc auto z půjčovny. Během jeho nebezpečné jízdy se naštěstí nic nestalo.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Opelu Corsa si všimli policisté v ulici Stránská. Řidič jim nebyl neznámý, jelikož se s ním už setkali a věděli, že za volantem nemá co dělat.

Šofér na znamení k zastavení nereagoval a ujížděl ulicemi Brna až na dálnici D1, na kterou ale najel špatným směrem. Díky pozornosti ostatních řidičů naštěstí nedošlo k žádné nehodě a řidič na odpočívadlu Rohlenka sjel. Jeho jízda skončila v obci Bedřichovice, v níž naboural do zaparkovaného auta.

„Následně z auta vyběhl a chtěl utéct po svých. Na policistu, který ho dostihl, dokonce fyzicky zaútočil. Během několika minut však třiatřicetiletý agresor skončil v poutech,“ uvedla ve středu mluvčí policie Andrea Straková.

Tušení policistů se poté potvrdilo - muž má zákaz řízení až do podzimu příštího roku. Navíc řídil pod vlivem drog a ještě auto z půjčovny.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční honička ulicemi Brna (větší část neobsahuje zvuk)Video: Policie ČR

„V autě s ním jeli ještě muž a žena, kteří shodně uvedli, že řidiče znají jen krátce a o jeho zákazu nic nevěděli. Při jízdě na něj údajně křičeli, ať zastaví, ale on nereagoval,“ doplnila Straková.

Muž putoval do policejní cely a nyní se bude zodpovídat z trestných činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z násilí proti úřední osobě. Ve vězení by tak mohl strávit až čtyři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám