Hlavní obsah

Auto v protisměru srazilo cyklistu, s roztříštěnou lebkou skončil v nemocnici

Novinky, jap
Beroun

Vážným zraněním cyklisty skončila v neděli večer nehoda mezi Hýskovem a Berounem. Mladý řidič osobního auta tam srazil muže na jízdním kole, do nemocnice ho odvezl vrtulník.

BEZ KOMENTÁŘE: Osobní auto srazilo u Berouna cyklistuVideo: Novinky

 
Článek

Cyklista jel na silnici 116 ve směru na Hýskov, mladý řidič osobního vozu pak směrem na Beroun. Ze zatím neznámých příčin auto přejelo za zatáčkou do protisměru a čelně narazilo do cyklisty. Jízdní kolo odletělo zhruba deset metrů daleko, cyklista skončil v bezvědomí na zemi.

Podle záchranářů měl mimo jiné po nehodě roztříštěnou lebku. „Pacient utrpěl vážná poranění v oblasti hlavy a do nemocnice ho musel transportovat vrtulník,“ řekla Novinkám mluvčí Petra Effenbergerová.

Policisté silnici na několik hodin uzavřeli.

Řidič osobního vozu na místě tvrdil, že se snažil cyklistovi vyhnout.Ten měl dle jeho slov přejíždět ze strany na stranu. Podle zajištěných stop a postavení auta po nehodě ale vše nasvědčuje tomu, že vyjelo za zatáčkou do protisměru, kde cyklistu v protisměru srazilo.

Řidič osobního vozu se podrobil testu na alkohol s negativním výsledkem. Zda byl pod vlivem alkoholu cyklista, budou muset zjistit až lékaři z odebrané krve v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám