Hlavní obsah

Pašeráci uprchlíků z dálnice D5 jsou ve vazbě

Právo, Jan Švábek

Dva Maďaři, kteří se v pátek pokusili přes Českou republiku propašovat 76 uprchlíků směrem na západ, v neděli skončili ve vazbě. Zadržení běženci z Afghánistánu, Pákistánu a Sýrie byli během víkendu převezeni do uprchlického zařízení v Bělé pod Bezdězem.

Foto: Jan Švábek, Právo

Maďaři, kteří v pátek po dálnici D5 převáželi 76 uprchlíků.

Článek

O vazbě rozhodoval Okresní soud v Tachově. Eskorta dopravila dvojici Maďarů k soudu v devět hodin ráno. Verdikt padl po šesti hodinách.

Oběma za spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice hrozí několikaletý pobyt ve vězení.

„Oba muži byli vzati do vazby,“ řekla Právu policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že policejní obvinění si dvojice vyslechla už v sobotu.

Foto: Jan Švábek, Právo

Běžence v pátek odvezla cizinecká policie na služebnu do Plzně.

Dva Maďary jedoucí po dálnici D5 v nákladním autě ve směru na Rozvadov zastavili policisté v pátek u Ostrova u Stříbra. [celá zpráva]

„V kamiónu se nacházelo 76 osob z toho 23 dětí,“ uvedla policejní mluvčí Martina Kohoutová s tím, že vozidlo bylo odstaveno v areálu policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Běženci odjeli za dohledu policistů autobusemVideo: Patrik Biskup, Právo

Běženci byli vyslechnuti v budově cizinecké policie v Plzni. Ještě během pátku je strážci zákona převezli do Domažlic, kde přespali. V neděli pak byli transportováni do uprchlického zařízení v Bělé pod Bezdězem, ve kterém došlo k navýšení kapacity na sedm set míst. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám