Hlavní obsah

V Dolní Lutyni sežehly plameny uskladněnou píci

Právo, plk

Zhruba miliónovou škodu nadělaly plameny na zemědělském objektu v Dolní Lutyni na Karvinsku. Zemědělcům shořelo uskladněné lisované seno, sláma a oheň poškodil i polní rozhrnovač. Požár se naštěstí obešel bez zranění.

Foto: Foto HZS Moravskoslezského kraje

Požár v Dolní Lutyni

Článek

Toho, že objekt o velikosti 60 krát 10 metrů a výšce zhruba 10 metrů hoří, si všimli krátce po 21.30 hodině obyvatelé nedalekého obytného domu. Přivolali hasiče, na místo se sjely profesionální jednotky z Bohumína, Orlové a Karviné, a spolu s nimi i čtyři jednotky dobrovolných hasičů z blízkého okolí.

„Při jejich příjezdu hořelo uvnitř celého objektu, včetně sedlové střechy s vlnitou eternitovou krytinou, která se postupně propadala i s krovy na uskladněné seno a slámu,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Dodal, že kusy hořícího eternitu létaly vzduchem a občas trefily zasahující hasiče. Naštěstí nikoho nezranily. „Hasiči se zaměřili hlavně na hašení a ochlazování štítu objektu a přilehlé garáže,“ popsal s tím, že to se jim po půlnoci podařilo, takže nájemníci z jen pár metrů vzdáleného domu se mohli vrátit bez obav domů.

„Zbývající asi dvě třetiny objektu, kde uskladněna lisovaná píce silně hořela, nechali hasiči dohořet. Předpokládáme, že seno a sláma v několikametrových vrstvách bude prohořívat ještě v průběhu dneška (neděle - pozn. red.) pod kontrolou hasičů,“ nastínil Kůdela.

Příčina vzniku požáru bude známa nejdříve po uhašení. Předběžná škoda na zemědělském stroji a uskladněné píci byla odhadnuta na 500 tisíc korun, škoda na objektu se bude pohybovat v řádech statisíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám