Hlavní obsah

Řidič maserati boural na D1 a ujel, po dopadení nadýchal skoro dvě promile

Opilý řidič luxusního maserati naboural v úterý na dálničním odpočívadle do jiného auta a z místa nehody ujel. Policisté ale muže díky dobrému popisu chytili a při kontrole muž nadýchal téměř dvě promile. Skončil proto na protialkoholní záchytné stanici, je podezřelý ze spáchání trestného činu a několika dopravních přestupků.

Foto: Policie ČR

Opilého řidiče, který ujel od dopravní nehody, policisté vypátrali.

Článek

„V úterý večer volal na tísňovou linku policie muž, který uvedl, že na odpočívce na 89. kilometru dálnici D1 ve směru na Prahu do jeho vozidla narazil automobilem řidič, který z místa nehody ujel,“ sdělila jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová. Nikdo při nehodě nebyl zraněn.

Na základě popisu začala policie po automobilu okamžitě pátrat. Za poměrně krátkou dobu auto zastavili na exitu na kilometru 56.

Jednalo se o luxusní automobil Maserati Granturismo, který stojí přibližně tři milióny korun. Jednačtyřicetiletý řidič byl opilý. „U řidiče jsme provedli dechovou zkoušku, při které jsme mu naměřili hodnotu 1,87 promile alkoholu,“ řekl David Jirák, vedoucí dálničního oddělení Velký Beranov.

Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí řidiči trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Muž je také podezřelý ze spáchání dopravních přestupků, které policisté dále šetří.

Reklama

Výběr článků

Načítám