Hlavní obsah

Opilý řidič vezl ve felicii šest lidí, děti vylezly z kufru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Dvaatřicetiletý muž řídil na Kroměřížsku pod vlivem alkoholu a policistovi, který ho zastavil, navíc hrozil nožem. Obviněnému teď hrozí za vydírání a ohrožení pod vlivem návykové látky až osmileté vězení, řekla v úterý mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová. V autě spolu s ním jelo dalších šest lidí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté zpozorovali o víkendu u obce Zdounky felicii a „rozhodli se auto následovat s tím, že provedou silniční kontrolu. Škodovka po chvilce sama od sebe zastavila při levé straně vozovky u jednoho z domů. Poté se otevřel zavazadlový prostor vozu a vylezly z něj dvě děti. Kromě nich z auta vystoupilo ještě dalších pět osob,” uvedla mluvčí.

Muž, který auto řídil, podle policistů na pohled vypadal, že je opilý. Když vystoupil z felicie a chtěli po něm doklady, na žádost nereagoval.

„Beze slova odkráčel k domu, ze kterého vyšli další lidé, a schoval se uvnitř. Neuposlechl při tom ani výzev, aby se zastavil a vrátil k vozu. Policista se proto vydal za ním do domu. Tam pronásledovaný vytáhl nůž, s čepelí namířenou na něj se k němu rozběhl a křičel, ať odejde,” uvedla Kyšnerová.

Policista se z místa vzdálil a snažil se situaci uklidnit. Muž se nakonec podrobil dechové zkoušce na alkohol, nadýchal 1,62 promile alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám