Hlavní obsah

Historický parní válec začal v Orlických horách nekontrolovaně couvat a smetl čtyři auta

Rokytnice

Čtyři auta poškodil historický parní válec, který se v neděli vymkl kontrole a začal couvat. Škodu policisté vyčíslili na téměř 170 tisíc korun. Nikdo se naštěstí nezranil.

Foto: Policie ČR

Parní stroj zlikvidoval čtyři auta.

Článek

Historický parní válec značky Škoda byl atrakcí na Anenské pouti v Rokytnici v Orlických horách. Když s ním však jel v neděli po poledni řidič, v kopci začal stroj nekontrolovaně couvat.

„Řidič obsluhující pracovní stroj při manipulaci s ovládacími prvky parního stroje v prudkém stoupání zastavil a stroj vzápětí začal couvat. Řidiči se přes veškerou snahu nepodařilo stroj zastavit,“ popsala mluvčí policie Alena Kacálková.

Foto: Policie ČR

Poškozená Škoda Fabie

Cestou z kopce bral stroj vše, co mu přišlo pod válec. Nejprve narazil do BMW, pak vjel na chodník, kde poškodil nissan. Ten vzápětí natlačil na Škodu Fabia, kterou téměř zdemoloval. Spolu s ní pak smetl i Volkswagen Polo. Zastavil se až na druhé straně silnice u popelnic u rodinného domu.

Foto: Policie ČR

Poškozené auto

„Alkohol policisté u obsluhy stroje provedenou dechovou zkouškou na místě vyloučili. Celková škoda, kterou parní válec způsobil, byla odhadnuta na 167 000 korun,“ shrnula mluvčí policie.

Foto: Policie ČR

Poškozené auto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám