Hlavní obsah

V Bašti hořel kamión cirkusu Berousek s klecemi pro zvířata

Novinky, jap

Požár zachvátil v pondělí večer v Bašti v okrese Praha-východ kamión patřící cirkusu Berousek. Plameny likvidovalo několik jednotek hasičů.

BEZ KOMENTÁŘE: Cirkusu Berousek hořel kamiónVideo: Novinky

 
Článek

Požár tahače a návěsu s klecemi pro zvířata na okraji Baště likvidovali hasiči déle než hodinu. Plameny zpozoroval jeden z místních usedlíků a na místo muselo kromě profesionálních hasičů vyrazit také několik dobrovolných jednotek.

„Klece byly prázdné. Žádná zvířata uvnitř nebyla,“ uvedl na místě velitel zásahu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Hasiči nasadili k zásahu dva vodní proudy. Požár zcela zničil kabinu tahače a o několik metrů dále část návěsu s klecemi. Je pravděpodobné, že požár někdo založil na více místech úmyslně. Škoda byla předběžně odhadnuta na 400 tisíc korun. Při požáru se naštěstí nikdo nezranil. Kvůli množství hasičské techniky ale musela být zhruba na hodinu uzavřena hlavní silnice vedoucí obcí.

Kamión patří cirkusu Berousek, a tak je možné, že šlo o cílený žhářský útok. Požárem se kromě vyšetřovatele hasičů zabývá také policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám