Hlavní obsah

Řidička nedobrzdila přechod a smetla dvě děti a dva dospělé

Jesenice

Při nehodě na přechodu v Jesenici na Rakovnicku byli vážně zraněni čtyři chodci včetně dvou dětí. Na místě zasahovaly tři vrtulníky letecké záchranky. Uvedla to mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Záchranářský vrtulník eurocopter společnosti DSA. Ilustrační foto.

Článek

Nehoda se stala v neděli kolem poledne. Podle policejního mluvčího Pavla Truxy třiatřicetiletá řidička nedobrzdila před přechodem, kde jiné auto pouštělo skupinku chodců.

"Aby se vyhnula srážce, strhla auto do protisměru, kde se střetla s chodci," uvedl Truxa. Dechová zkouška na alkohol byla u řidičky negativní.

"Na místě zasahovala pražská, ústecká a plzeňská letecká záchranná služba a několik posádek středočeské záchranky," uvedla Effenbergerová. Jeden muž s vážným poraněním hlavy byl po nezbytném zajištění a napojení na plicní ventilaci transportován vrtulníkem do plzeňské nemocnice.

Další vrtulník letěl do Plzně s dítětem, které mělo vážné zlomeniny nohou, druhé dítě bylo převezeno sanitkou do pražské motolské nemocnice, kam také transportoval vrtulník dalšího muže se zlomeninou bérce a podezřením na poranění páteře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám