Hlavní obsah

V kauze Savov prý chtěli uplatit znalce, neměl nic rozšifrovat

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protikorupční policie obvinila z korupce a nyní již navrhla obžalovat člověka, který podle ní nabídl čtyři milióny korun soudnímu znalci za to, že v kauze stíhaného miliardáře Františka Savova nic nezjistí.

Foto: Archiv Františka Savova

František Savov

Článek

Podle detektivů se prostředník pokusil za úplatek ovlivnit soudního znalce, který zkoumal počítačové soubory. Nabídl mu peníze za to, že „záměrně neotevře nebo nedešifruje data, která byla v rámci případu zajištěna“, upřesnil v ČT mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej. Znalec nabídku nepřijal a vše ohlásil policii.

Kriminalisté si myslí, že soubory obsahují klíčové důkazy proti samotnému podnikateli Savovovi, který žije v současnosti v Londýně, kde se brání hrozícímu vydání ke stíhání do své vlasti. V Česku je tento majitel vydavatelství Mladá fronta obviněn z daňových deliktů se škodou téměř 650 miliónů korun.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám