Hlavní obsah

Celníci odhalili vietnamský drogový gang, organizátorům hrozí 18 let

Právo, Petr Kozelka
Brno

Českým celníkům se podařilo rozbít mezinárodní drogový gang, který dodával marihuanu například motorkářům do Německa. V rukou celníků skončili čtyři hlavní organizátoři obchodu s drogami vietnamské národnosti. Celníci při několika akcích zajistili na 70 kilo marihuany a stovky rostlin. Vietnamcům, mezi kterými nechyběly ani ženy, nyní hrozí až 18 let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Zátah na vietnamský drogový gangVideo: Policie ČR

 
Článek

Celníci se dostali na stopu gangu v říjnu loňského roku a hned se podařilo zadržet transport 9,5 kilogramu marihuany včetně kurýra. Následovala mravenčí práce na rozkrytí struktury celé skupiny a v březnu pak v rukou německých strážců zákona uvízlo dalších 15 kilogramů marihuany. Tato zásilka směřovala pro německý motorkářský gang.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Celá akce celníků nakonec vyvrcholila minulý týden v úterý. „Měli jsme informace, že se připravuje další velký transport. V Praze a v Brně jsme proto provedli domovní prohlídky a zadrželi jsme hlavní organizátory,“ konstatoval vedoucí celní protidrogové jednotky Pavel Hoffman.

Na akci se podílelo více než 100 celníků. „Vidíme, že to dokládá neustálý růst aktivity vietnamského drogového zločinu. Ten se rozrůstá na celé území naší republiky, dříve působili hlavně při hranicích s Německem,“ dodal Hoffman.

Podle státní zástupkyně Evy Žďárské vyšetřování případu ještě pokračuje a není vyloučeno, že budou přibývat další zatčení. „Byli napojeni na další zločince z Německa i Slovenska, také vietnamské národnosti. Nepustili mezi sebe žádné další lidi. Zajímavé bylo, že tam byla velká úloha žen jako organizátorek,“ doplnila Žďárská.

Celníci nechtěli spekulovat, kolik peněz si mohla skupina výrobou drog vydělat. Jenom poslední zadržená zásilka byla v hodnotě nejméně osmi miliónů korun. Členové gangu se ovšem netajili tím, že mají peněz dost, jezdili v luxusních autech a peníze utráceli v nočních klubech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám