Hlavní obsah

Výpadek vyřadil vydávání opencard

Novinky, lsi
Praha

Vydávání karet opencard v pražském Škodově paláci je od pondělního rána zastaveno. Zájemci tak mohou pouze podat žádost o prodloužení karty. Zatím není jasné, co výpadek způsobilo a kdy bude centrum plně funkční. Informoval o tom mluvčí městské firmy Operátor Opencard Pavel Stöckl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Opencard

Článek

„Na rychlém odstranění problému intenzivně pracujeme,“ uvedl předseda představenstva Operátor Opencard Ondřej Felix.

Zákaznické centrum v Jungmannově ulici je proto zavřené. Zaměstnanci společnosti v současnosti přijímají pouze žádosti o výměnu karet, u nichž končí doba platnosti.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

První problémy se podle mluvčího objevily už v pátek, kdy byl provoz omezen z osmi na dvě přepážky. „V zájmu rychlého vyřešení situace byla oslovena i společnost eMoney Services (EMS), která vlastní k systému autorská práva, ale smlouvy mezi EMS a Prahou již před časem vypršely,“ uvedl Stöckl.

EMS však údajně přislíbila podporu při řešení problému, přestože o další možné spolupráci s Prahou bude teprve jednat. Opencard vlastní více než milión lidí a hlavní město přišla na více než miliardu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám