Hlavní obsah

Mezinárodní rychlík srazil na Šumpersku muže

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní rychlík, který jel z Košic do Prahy, srazil v neděli časně ráno na trati mezi Mohelnicí a Lukavicí na Šumpersku muže. Utrpěl zranění, kterým bezprostředně po kolizi podlehl. Na místě musela být dočasně omezena železniční doprava.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Článek

Ke střetu došlo ve 3:45 na druhé koleji v oblasti vlakového nádraží v Mohelnici. „Rychlík zastavil čtyři sta metrů od kolize ve směru na Lukavici. U strojvedoucí byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem,“ řekl Právu policejní mluvčí Josef Bednařík.

„Nehoda se stala na místě veřejnosti nepřístupné,“ zdůraznil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Po střetu byl podle něj v místě tragédie omezen železniční provoz jen na jednu kolej. „Plně byl obnoven krátce před osmou hodinou ranní,“ dodal Drápal.

Okolnosti střetu šetří policie. „Předmětem šetření je v současné době i totožnost rychlíkem sraženého muže,“ konstatoval Bednařík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám