Hlavní obsah

Policie obvinila muže, který převážel Afghánce a havaroval

Právo, koc
Louny

Policisté obvinili třicetiletého muže, který ve středu ráno řídil dodávku s 21 cizinci a havaroval s ní na Lounsku. Všichni cizinci pocházejí z Afghánistánu a byli v Česku nelegálně.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na nelegální převážení cizinců přišla policie po nehodě dodávky mezi Dobroměřicemi a Lenešicemi.

„Všichni zajištění cizinci jsou státními příslušníky Afghánistánu a žádný z nich neměl platné doklady, které by opravňovaly k pobytu na území České republiky. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že deset cizinců je žadateli o azyl v Maďarsku, kam budou na základě Dublinského nařízení předáni. Do doby předání bude pět dospělých umístěno v záchytném zařízení pro cizince, pět mladistvých umístí sociální pracovníci v zařízeních pro mládež," informovala Právo krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

S dalšími deseti cizinci bude podle ní zahájeno řízení o vyhoštění mimo EU. „V případě tří mladistvých bude správní vyhoštění platné až po dovršení 18 let věku, do té doby budou umístěni v zařízeních pro mladistvé," doplnila mluvčí. Poslední z Afghánců zatím zůstává po havárii v nemocnici.

Havarovanou dodávku řídil v minulosti trestaný muž z Mostu. „Byl obviněn ze zločinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice a z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. V případě odsouzení mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody," uvedla Poláčková.

Obviněný muž bude podle ní předán do vězení, kde si má odpykat trest za dřívější trestnou činnost.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám