Hlavní obsah

Mladý řidič při honičce ulicemi Brna naboural několik aut

– Brno
Novinky, lsi

Riskantní honička ulicemi Brna začala poté, co dvaadvacetiletý řidič odmítl zastavit policistům, kteří ho chtěli zkontrolovat kvůli nadměrně zatmaveným oknům. Při ujíždění dokonce poničil několik aut a nakonec se zjistilo, že nejspíš řídí pod vlivem drog. Ve středu o tom informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční honička ulicemi Brna (větší část neobsahuje zvuk)Video: Policie ČR

 
Článek

Policisté se v pátek večer v Žabovřeskách rozhodli zkontrolovat auto, které mělo evidentně zatmavená přední boční okna víc, než to umožňují předpisy. Řidič ovšem zastavit nehodlal a policistům začal ujíždět.

„Při své hazardní jízdě nočním Brnem nedbal předpisů, ujížděl dokonce i v protisměru, poškodil dvě zaparkovaná auta a policejní vůz tvořící zátaras,“ uvedl Šváb. Honička skončila tím, že mladík pravděpodobně přecenil své schopnosti, na křižovatce ulic Husova a Nádražní dostal smyk a narazil do obrubníku.

Toho, že auto ztratilo rychlost, využili policisté a auto zepředu i zezadu zablokovali. Následně řidiče vyzvali k vystoupení z auta. „Ten si počínal značně váhavě, otevřel dveře, ale ponechal nastartováno a vozidlo opustit nehodlal. Vzápětí byl vytažen a ještě na vozovce spoután,“ popsal zásah mluvčí.

Mladík navíc odmítl podstoupit trest na drogy s tím, že drogy užívá a test by byl určitě pozitivní. V autě policisté posléze našli ještě plynovou pistoli a poznávací značky od jiného auta. Případem se nadále zabývají.

Reklama

Výběr článků

Načítám