Hlavní obsah

Zloděj ukradl dívce v Ostravě kabelku, když ji chtěla vrátit, znásilnil ji

Právo, plk
Ostrava

Z lupiče v násilníka se proměnil během několika vteřin třiadvacetiletý mladík. Nejprve v Ostravě-Vítkovicích okradl devatenáctiletou dívku o kabelku. Když ji chtěla vrátit, tak ji znásilnil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál 3. července asi hodinu po půlnoci, dívka se vracela domů z hudebního festivalu, když ji lupič oslovil na ulici. „Oběť se před ním dala na útěk. Muž ji dostihl a snažil se zmocnit její kabelky,“ popsala v úterý policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Zloděj o kabelku musel s mladou ženou bojovat a přitom ji poškodil. Díky tomu se mu ji podařilo vyrvat z dívčiných rukou a dal se na útěk.

„Dívka se však rozhodla získat kabelku zpět a muže dostihla. Ten na ni zaútočil znovu a oběť znásilnil,“ doplnila mluvčí s tím, že mladá žena využila vhodné chvíle a z místa činu utekla.

Policistům z ostravského oddělení hlídkové služby netrvalo dlouho a násilníka zadrželi. Stalo se tak hlavně díky informacím od oběti.

Kriminalisté muže stíhají pro zločin loupeže, znásilnění a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Soud vzal pachatele, kterému hrozí až deset let vězení, do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám