Hlavní obsah

Na koupališti v České Lípě utonulo dvouleté děvče

Právo, sve
Česká Lípa

Dvouletá holčička v úterý utonula na bývalém koupališti v Dubici na okraji České Lípy. Na malé děvčátko podle sdělení policie měla dohlížet blízká příbuzná. Nehybné tělo dívenky objevil na hladině vody v úterý kolem 18. hodiny 30letý muž.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Společně s dalším návštěvníkem koupaliště a posléze i s přivolanými policisty jí poskytoval první pomoc. Oživit dítě se pak snažila i lékařka zdravotnické záchranné služby, ale přes veškeré její úsilí se jí to nepodařilo,“ uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Policisté stále zjišťují okolnosti tragické události. „Z dosavadního šetření zatím vyplynulo, že včera na malé děvčátko dohlížela jeho blízká příbuzná. Ta zatím vzhledem k špatnému psychickému stavu v důsledku události nebyla schopná výslechu,“ uvedla Baláková s tím, že policisté apelují na rodiče, prarodiče a další, kteří dohlížejí u vodních ploch na malé děti, aby z nich nespouštěli pozornost.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Musejí být pod jejich neustálou kontrolou, protože i chvilkové opomenutí může mít nenapravitelné následky,“ dodala Baláková a zmínila velkou pátrací akci během uplynulého víkendu, kdy se u Máchova jezera ztratil šestiletý hoch, kterého naposledy viděli samotného ve vodě. Naštěstí se ho živého a zdravého podařilo vypátrat po 45 minutách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám