Hlavní obsah

Cyklista v Plzni nadýchal 5,4 promile, nedokázal se ani podepsat

– Plzeň
Právo, ČTK, zaš

Až do Rokycan chtěl dojet cyklista, kterému strážníci v Plzni naměřili 5,42 promile alkoholu v dechu. Hlídka těžce opilého muže zajistila v neděli odpoledne ve chvíli, kdy uháněl po silnici směrem k Boleveckému rybníku, uvedla v úterý Dana Krausová z Městské policie Plzeň. Hrozí mu pokuta v řádu desítek tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Ilustrační snímek

Článek

Na nebezpečnou jízdu cyklisty strážníky upozornilo hned několik svědků.

„Za kruhovým objezdem před Bílou Horou hlídka zaregistrovala skupinu osob na kolech. Poté, co kolem nich služebním vozidlem projeli, zahlédl jeden strážník ve zpětném zrcátku, jak poslední cyklista zavrávoral a s jízdním kolem spadl do křoví. Tam okamžitě usnul,“ popsala Právu Krausová.

Strážníci opilce vzbudili a během chvíle zjistili, že kromě odřenin přežil nebezpečnou jízdu bez úhony. Zatímco se strážníky mluvil, vypadla mu z batohu poloprázdná láhev Becherovky a několik plechovek s pivem.

„Jednu z nich si hned chtěl otevřít. V tom mu strážník zabránil. Muž se hlídce dále svěřil, že se rozešel s přítelkyní, že nyní míří na kole do Rokycan, odkud pojede vlakem domů do Prahy,“ dodala Krausová.

Nedokázal číst ani psát

Muž nakonec skončil na protialkoholní záchytné stanici. Strážníci mu odebrali jízdní kolo i přilbu a obě věci předali plzeňskému magistrátu, který případ řeší.

„Nebyl schopen přečíst ani podepsat doklad o odejmutí jízdního kola,” uvedla Krausová.

Cyklista nemůže přijít o řidičský průkaz ani o body. Jeho případ dostalo na stůl oddělení dopravních přestupků plzeňského magistrátu. Za jízdu pod vlivem alkoholu mu může dát až padesátitisícovou pokutu.

Plzeňští strážníci podobně opilého cyklistu nepamatují. Zřejmě se tak jedná o rekordmana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám