Hlavní obsah

Dívky chtěly po cizinci párek v rohlíku a přespat v pokoji. Obraly ho o věci za desetitisíce

Praha

Za dobrotu na žebrotu. Tak by se dal charakterizovat případ Angličana, kterého v červnu podle policie okradly dvě dívky. Předstíraly totiž, že nemají kde spát, a muž je ubytoval ve svém hotelovém pokoji. Po probuzení zjistil, že přišel o věci za 65 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamery zaznamenaly dívkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Případem se kriminalisté zabývají od poloviny června. Jelikož se jim zatím nepodařilo zjistit jména pachatelek, požádali veřejnost o pomoc.

Krátce po půlnoci oslovily dvě dívky na Václavském náměstí cizince, zda by jim nekoupil párek v rohlíku. Ten jim vyhověl a začal si s nimi povídat. Během hovoru se zmínily, že bydlí mimo Prahu a nemají, kde spát. Cizinec jim nabídl nocleh v hotelu v Praze 2.

Foto: Policie ČR

Podezřelé dívky zachycení v hotelové recepci

„Po příchodu na pokoj si ještě chvíli povídali, přičemž jedna z dívek s cizincem hovořila anglicky a mezi sebou se dorozumívaly česky. Hostitel byl navíc natolik vstřícný, že jim přenechal svou postel a sám přespal na pohovce,“ popsala mluvčí policie Iveta Martínková.

Šok následoval po probuzení. Dívky odešly nejen bez rozloučení, ale i s jeho tabletem, penězi, dvěma mobilními telefony, luxusními hodinkami, holicími strojky a vodou po holení. Policie sečetla celkovou sumu na 65 tisíc korun.

Zlodějky zachytily kamery, a tak kriminalisté v úterý zveřejnili jejich podobu a požádali o pomoc s pátráním. Informace o totožnosti mohou občané sdělit na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám