Hlavní obsah

Nezletilý hoch si ve Zlíně objednal brutální útok na staršího muže

Právo, Aleš Fuksa

Skupina mladíků v úterý podvečer slovně a poté i brutálně fyzicky napadla staršího muže v parku nedaleko autobusového nádraží ve Zlíně. Objednatelem nevídaného násilí, po kterém skončila nic netušící oběť s otřesem mozku v bezvědomí, byl podle svědků události teprve čtrnáctiletý chlapec.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Po zběsilém útoku jednoho z mladíků zůstal třiapadesátiletý muž bezvládně ležet v tratolišti krve uprostřed chodníku.

Článek

Muž byl napaden ve chvíli, kdy posedával v parku se svou partnerkou a známým. Podle svědků události požadoval mladík po třiapadesátiletém muži údajně sedm set korun za to, že mu v minulých měsících měl pomoci otevřít zabouchnuté dveře.

Poté, co peníze nedostal, si u svého známého objednal útok. „Ten muž seděl na lavičce. Když k němu mladíci přišli, jeden z nich ho kopl do obličeje a potom mu zasadil ještě další tři rány pěstí,“ uvedl jeden ze svědků.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ve skupince mladíků odcházejících z parku jsou na fotce i údajný objednatel útoku (vlevo) i podezřelý útočník (třetí zleva).

„K pachatelům se nebudeme vyjadřovat. Motivem zřejmě byly nějaké finanční nesrovnalosti,“ sdělil Právu zlínský policejní mluvčí Petr Jaroš.

Vážně zraněný muž zůstává v péči lékařů. „Mohu pouze potvrdit, že je hospitalizovaný v naší nemocnici,“ uvedla mluvčí krajské Baťovy nemocnice ve Zlíně Karla Havlíková. O tom, v jakém je stavu, nechtěla mluvčí hovořit.

Útočníka dopadli strážníci

Během středečního večera se podařilo zlínským strážníkům brutálního útočníka dopadnout. „Je jím 24letý muž ze Zlína,“ sdělil Pavel Janík z městské policie Zlín.

Kriminalisté nyní případ brutálního napadení prošetřují. Je pravděpodobné, že oba chlapci budou spoluobviněni z těžké újmy na zdraví. „Trestní sazba dosahuje u tohoto paragrafu až deset let,“ potvrdil policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám