Hlavní obsah

Chtěl utišit kojence, a tak s ním začal třást. Dítě nepřežilo

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč

Za smrt kojence z uplynulé neděle začali třebíčští kriminalisté stíhat přítele matky dítěte. Policejní komisař dal podnět ke vzetí obviněného do vazby. Ve středu o tom informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policejní hlídka vyjela v neděli 28. června v půl jedenácté dopoledne do bytu na Třebíčsku na tísňové volání o malém dítěti v bezvědomí. Na místě již zasahovali záchranáři. Přítomný 27letý muž, přítel matky kojence, odmítal, že by se dopustil vůči chlapci jakéhokoli násilí. Byl střízlivý, negativní výsledek měl i test na drogy. Chlapeček navzdory úsilí zdravotníků zemřel.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policisté kvůli podezření, že byl spáchán násilný trestný čin, nařídili provést soudní pitvu, která jejich obavy potvrdila.

Shromážděné důkazy vedly k trestnímu stíhání. „Muž byl obviněn ze spáchání zvláště závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví spáchaného na dítěti mladším patnácti let s následkem smrti,“ řekl kriminalista Zdeněk Maloušek. Obviněný, který byl již v minulosti soudně trestán pro násilnou trestnou činnost (v září loňského roku byl muži uložen podmíněný trest odnětí svobody se zkušební dobou dvou let), se k činu doznal.

Chtěl ho utišit

„Je obviněn z toho, že v neděli 28. června v dopoledních hodinách v bytě vyndal z dětské postýlky chlapce, který v tu chvíli plakal, a opakovaně s ním prudce zatřásl s cílem přimět dítě, aby se utišilo. Vzhledem ke kojeneckému věku chlapce si muž musel být vědom rizika, že toto jednání může způsobit vážnou újmu na zdraví dítěte,“ uvedla mluvčí Kroutilová.

„Chlapci muž skutečně způsobil těžká zranění, kterým dítě následně podlehlo,“ popsala policejní mluvčí s dovětkem, že s ohledem na citlivost případu již nebude policie sdělovat podrobnější informace.

Vyšetřování pokračuje, obviněný by mohl být potrestán až 16 lety vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám