Hlavní obsah

Za organizování prostituce nezletilých chlapců padl trest 10 let vězení

– Praha

Na tři a deset let do vězení poslal v pondělí pražský městský soud do vězení organizátory homosexuální prostituce nezletilých chlapců v Praze. Jejich tři zákazníci dostali za svádění chlapců k pohlavnímu styku podmíněné tresty. Rozsudek zatím není pravomocný a lze se proti němu odvolat.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nejpřísnější trest dostal pětapadesátiletý Václav Dimitrov, který podle obžaloby domluvil deseti chlapcům placený homosexuální pohlavní styk s cizinci v letech 2012 a 2013. Od chlapců pak podle spisu získal část peněz, které si vydělali.

Tříletý trest pak soud uložil Davidovi Chodovi, který podle obžaloby přes Dimitrova některé schůzky organizoval.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Oba muži již dříve před soudem obžalobu odmítli. Tvrdili, že se mladíci s cizinci setkávali jen kvůli společnosti, o prostituci prý nebyla řeč. Oběma hrozilo pět až 12 let vězení.

Na schůzkách chlapců s cizinci se podle rozsudku odehrávaly různé sexuální hrátky od masáží, přes masturbaci po orální sex.

Zákazníkům za svádění chlapců k pohlavnímu styku soud uložil Američanovi, Francouzovi a Němci podmíněné tresty. Všichni cizinci dostali také peněžité tresty od 100 000 do 500 000 korun. Původně jim hrozily až dva roky za mřížemi.

Řadu dalších podezřelých, kteří se v Praze podle obžaloby oddávali sexu s chlapci, se nepodařilo ztotožnit. Vystupovali prý pod jmény Mike, Pavel, Ron, Peter, Jürgen, Bastien či Alfonzo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám