Hlavní obsah

Mladík se chtěl na pumpě v Karviné zapálit

– Karviná
Právo, hon

Dramatické chvíle zažil v sobotu personál jedené z čerpacích stanic v Karviné. Dvacetiletý mladík se nejprve u jednoho z výdejních stojanů postříkal benzínem a poté se zapalovačem v ruce hrozil, že se zapálí. Opilého muže se podařilo zpacifikovat přivolané zásahové jednotce.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal po sedmé hodině večer. „Mladík vzal z jednoho stojanu pistoli a začal stříkat benzín kolem sebe i na sebe. Nato vzal do ruky zapalovač a hrozil, že sám sebe zapálí. Policista speciální jednotky s ním začal komunikovat. Snažil se mladíka přesvědčit, aby se zapalovačem nemanipuloval. Rozhovor byl velmi obtížný, mladík byl opilý a rozladěný,“ popsala zákrok mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Minuty běžely a stále hrozil výbuch. „V okamžiku, kdy mladík znovu vzal pistoli ze stojanu, skočili na něj tři policisté a zpacifikovali ho,“ dodala mluvčí.

V dechu mu naměřili přes dvě promile alkoholu. „Důvod jeho velmi nebezpečného jednání byl zřejmě problematický partnerský vztah. Mladík byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici,“ dodala Viačková.

Podobný zásah absolvovali policisté na Karvinsku už v noci na čtvrtek. Vyjeli k muži, který nejprve sekal sekáčkem na maso do aut a pak vyhrožoval, že se zabije. Pomoci musela zásahová jednotka a vyjednavač, který agresora zneškodnil taserem. [celá zpráva]

Muže se sekáčkem v Havířově zneškodnil až vyjednavačVideo: TV Nova

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám