Hlavní obsah

Policie na jižní Moravě zadržela 21 Syřanů

Mikulov (Břeclavsko)

Policie zadržela na jižní Moravě od páteční noci dvě skupiny běženců. Tvořilo je 21 imigrantů ze Sýrie. Cestovali z Rakouska do Německa. Policisté je zajistili v Mikulově na Břeclavsku při kontrolách autobusů jedoucích z Vídně. Neměli u sebe žádné doklady, řekla v sobotu mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Kontrola cizinecké policie na děčínském nádraží

Článek

"Prvních šest jsme jich nalezli v noci na dnešek. Početnější skupinku jsme nalezli v dalším autobuse dnes dopoledne. Kromě deseti mužů ji tvořily dvě ženy a tři děti," uvedla mluvčí.

Cizinci byli zajištěni a převezeni na policejní služebnu do Břeclavi. Policisté musí nyní zjistit jejich totožnost. Pokud v některé ze zemí žádají o azyl, budou předáni tamním úřadům.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Pokud o azyl nikde nežádají, čeká je správní řízení, v němž budou vydáni do země, z níž do České republiky přicestovali, tedy v tomto případě do Rakouska," dodal mluvčí.

Letos policisté v regionu zajistili přes 400 běženců, což je desetkrát více než ve stejném období loňska. Většinu tvoří Syřané.

Situace v mnoha evropských zemích se kvůli napjaté situaci na Blízkém východě a v severní Africe natolik zhoršila, že některé státy Evropy přijímají opatření s cílem zamezit přílivu běženců. V Brně se v pátek konaly demonstrace proti jejich přijímaní, ale i pro jejich podporu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám