Hlavní obsah

Traktoristu přimáčkl stroj, který se postavil na zadní kola

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

U dvou vážných nehod ve čtvrtek zasahovali hasiči Moravskoslezského kraje. Pomohli zraněnému traktoristovi, kterého na poli při obracení sena přimáčkl traktor, a také vyprošťovali citroën, který skončil nedaleko Mošnova v houští.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Traktor se převrátil při práci na poli a zůstal pod ním uvězněný traktorista.

Článek

Ve čtvrtek večer musely tři jednotky hasičů vyrazit do kopců u Dolní Lomné, kde skončil muž přimáčknutý pod traktorem. „Traktorista měl přimáčknutou ruku a částečně hrudník na oj vlečky. Při příjezdu hasičů byl při vědomí a komunikoval. Hasiči obstříhali volant traktoru střihačem automobilových pedálů a sloupek řízení odtlačili pomocí hydraulického rozpínáku,“ popsal mluvčí hasičů Petr Kůdela záchranu traktoristy.

Zraněný muž byl transportován sanitkou do nemocnice v Třinci. Hasičům zásah a stabilizaci traktoru ztěžoval svah a měkká půda.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Traktor se převrátil při práci na poli a zůstal pod ním uvězněný traktorista.

Ještě před zásahem u traktoristy vyjeli odpoledne hasiči na hlavní silnici mezi Ostravou a Mošnovem nedaleko Krmelína. Osobní automobil značky Citroën Saxo tam skončil v husté houštině vedle silnice. Vyprostit automobil nebylo jednoduché.

„Hasiči nejprve museli povytáhnout auto z křovin pomocí navijáku cisterny Mercedes Econic, aby mohli použít hydraulickou ruku vyprošťovacího speciálu Mercedes Actros Bizon. Na silnici naložili citroën na vozidlo odtahové služby. Kromě urvaného výfuku vypadalo auto na první pohled bez dalšího poškození,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Mladší řidič z citroënu vyvázl bez zranění, pod vlivem omamných látek neřídil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám