Hlavní obsah

V Buštěhradu vybuchl plyn. Dva byty zničeny, na ženu spadla zeď

Novinky, jap

V jednom z domů v Buštěhradu na Kladensku vybuchl v noci na pátek plyn. Dva byty byly zcela zničeny, dva lidé skončili v nemocnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch plynu zdemoloval v Buštěhradu dva bytyVideo: Novinky

 
Článek

Informaci o výbuchu plynu a následném požáru v Kladenské ulici v Buštěhradu přijali hasiči krátce před půlnocí. „Na místo vyjely čtyři jednotky hasičů. Dva lidé utrpěli zranění a skončili v péči záchranářů. Jednoho z nich musel do nemocnice transportovat vrtulník letecké záchranné služby,“ řekl na místě Novinkám velitel zásahu.

Podle informací Novinek byl při výbuchu zraněn majitel jednoho z bytů, utrpěl vážné popáleniny. Další zraněnou je jeho sousedka, na kterou se dle místních obyvatel zřítila při výbuchu zeď. Ženu transportovala do nemocnice pozemní posádka záchranné služby.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Evakuovali deset lidí

„Požár vzniklý při výbuchu zlikvidovali hasiči jedním vodním proudem. Z domu bylo ještě před naším příjezdem evakuováno 10 nájemníků, z nichž čtyřem zařídila starostka obce náhradní ubytování. Zbylí nájemníci šli spát ke svým příbuzným,“ sdělil mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Přímo pod zdemolovaným bytem je plynová kotelna. Zda z ní například unikal plyn, který se nahromadil v přízemním bytě, zatím není jasné. K domu dorazili plynaři i statik, který po prohlídce domu konstatoval, že zřícení nehrozí a lidé si mohou vyzvednout nejnutnější věci. Dle sdělení velitele zásahu byly totiž zcela zničeny příčky a stěny ve dvou bytech.

Policie okolí domu uzavřela páskami. Dopravu z Kladenské ulice odkláněli policisté do vedlejších ulic.

Přesnou příčinu výbuchu zatím policisté ani hasiči neznají, případem se začali zabývat kriminalisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám