Hlavní obsah

Řidič nezvládl prudkou zatáčku a převrátil kamión, z kabiny vypadl

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

U vážné nehody zasahovali záchranáři a policie ve středu odpoledne v obci Vrchy mezi Fulnekem a Opavou. Čtyřiadvacetiletý cizinec nezvládl při projíždění prudkou zatáčkou kamión, který se převrátil na stranu. Při nehodě řidič vypadl z kabiny a utrpěl vážné zranění, se kterým byl letecky transportován do ostravské fakultní nemocnice.

Foto: Policie ČR

Řidič nezvládl zatáčku a auto převrátil.

Článek

Nehoda se stala před šestou hodinou večerní v ostré levotočivé zatáčce na hlavním silničním tahu přes obec. „V současné době zjišťujeme přesné příčiny a okolnosti této nehody. Například rychlost jedoucího kamiónu před nehodou, možnou technickou závadu či jiné důvody,“ uvedl mluvčí policie Petr Gřes.

Foto: Policie ČR

Řidič nezvládl zatáčku a auto převrátil

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„V okamžiku příjezdu sanitky byl řidič při vědomí, zasahující lékaři u něj zjistili možné poranění páteře. Záchranáři pacienta uložili do podtlakové matrace, podali léky a muže následně letecky přepravili do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,” uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Řidič nezvládl zatáčku a auto převrátil

Nehodě nezabránila ani nastříkaná plocha vozovky v červené barvě se zvýšenou adhezivní vrstvou, která má řidiče opticky upozornit na ostrou zatáčku a zvýšit bezpečnost účastníků silničního provozu. „S ohledem na zranění řidiče nemohli policisté provést měření ke zjištění alkoholu v dechu či užití návykových látek. To bylo provedeno až v nemocnici odběrem krve, která byla zaslána k rozboru,“ doplnil mluvčí.

Předběžná škoda na kamiónu a poškozené budově přesáhne podle prvních odhadů 300 tisíc korun. Provoz v úseku musel být kvůli odstraňování následků nehody řízen kyvadlově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám