Hlavní obsah

Dva muži přepadli auto s vyšší částkou peněz, policie po nich pátrá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Hradci Králové byla v pondělí před polednem přepadena Škoda Fabia, jejíž řidič zajišťoval pro nejmenovanou společnost svoz peněz. Dvojice pachatelů řidiči ukradla kabelu s hotovostí a z místa zmizela. Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

K přepadení došlo krátce po půl dvanácté v Kotěrově ulici. Do fabie nejprve nacouvalo červené mitsubishi, jeho řidič spolu s komplicem, který vyčkával v blízkém parku, použili proti řidiči slzný plyn, sebrali mu tašku s penězi a odjeli.

Kolik peněz muži ukradli, odmítla policie sdělit, ČTK napsala, že jde o vyšší částku. Podle TV Nova ukradli muži několik miliónů korun.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pachatelé vozidlo nechali na parkovišti za magistrátem u Šimkových sadů. „Odtud přešli nebo přeběhli spojovací uličkou u hřiště Střední průmyslové školy stavební na Pospíšilovu třídu k léčebně pro dlouhodobě nemocné. V přilehlém parku peníze z kabely vyndali a tašku s osobními věcmi řidiče i kasrem na místě zanechali,” uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Jeden z mužů měl na místě údajně nahlas telefonovat, přičemž mluvil rusky či podobně znějícím jazykem. Poté dvojice z parku odešla a ve Švendově ulici nasedla do přistaveného tmavého vozu kombi a odjela.

Jeden z mužů má štíhlou postavu, snědší pleť a výšku mezi 170 a 175 centimetry. Oblečen byl v černém. Druhý pachatel je plnoštíhlý, vysoký kolem 180 centimetrů a na sobě měl mít světlehnědou bundu. Policisté předpokládají, že mohli mít jednoho či dva další komplice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám