Hlavní obsah

V bytě na Přerovsku našli mrtvé manžele, z vraždy je podezřelý jejich vnuk

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc
Aktualizováno

Starší manželé byli ve čtvrtek večer nalezeni mrtví v bytě domu v místní části Tovačova na Přerovsku, kde bydleli. Podle informací Práva má smrt čtyřiasedmdesátiletého muže a o dva roky mladší ženy na svědomí zřejmě jejich vnuk. Podezřelého ještě pozdě v noci policisté zadrželi.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Oznámení o nálezu dvou osob bez známek života jsme přijali ve čtvrtek večer. Kriminalisté začali ihned věc prověřovat a po příjezdu na místo nalezli v bytě tělo muže a ženy, přivolaný lékař konstatoval možné cizí zavinění,“ řekla Právu v pátek krajská policejní mluvčí v Olomouci Jitka Dolejšová.

Kriminalisté podle ní na místě provedli ohledání místa činu a zajistili veškeré stopy. „Současně bylo bezprostředně po oznámení události zahájeno na základě zjištěných a prověřených informací intenzívní pátrání po možném pachateli,“ uvedla mluvčí.

Policisté podle ní ještě téhož dne v pozdních nočních hodinách zadrželi čtyřiadvacetiletého podezřelého muže, který je vnukem zavražděných manželů, a umístili jej do policejní cely.

„V tuto chvíli probíhají další procesní úkony trestního řízení směřující k objasnění příčin a okolností dvojnásobné vraždy a k usvědčení jejího pachatele,“ dodala Dolejšová s tím, že přesnou dobu a příčinu úmrtí upřesní nařízená soudní pitva.

Reklama

Výběr článků

Načítám