Hlavní obsah

Školačka v Karviné přišla o boty, tak si vymyslela loupežné přepadení

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

V pohotovosti byli ve čtvrtek kriminalisté Karviné, kteří dostali nahlášeno loupežné přepadení devítileté dívky, které měl neznámý lupič hrozit s nožem v ruce a poté ukrást značkové boty. Nakonec vyšlo najevo, že dívka si všechno vymyslela.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oznámení o loupeži dostala policie kolem poledne. „Devítileté děvčátko kriminalistům popsalo, že při cestě ze školy jí neznámý muž chytil za kapuci a odtáhl bokem komunikace. U stromu ji povalil na zem a z nohou jí sundal značkové sportovní boty. Přitom jí s nožem ruce vyhrožoval zabitím,“ uvedla mluvčí policie Zlatuše Viačková. Dívka muže policistům i podrobně popsala.

„Kriminalisté začali prověřovat její výpověď, vyslechli spolužáky i pedagogický personál. Zároveň byly zahájeny úkony trestního řízení podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež,“ dodala mluvčí.

Když kriminalisté přišli na několik nesrovnalostí a požádali školačku o vysvětlení, přiznala se, že si přepadení vymyslela. „Boty dítěti někdo pravděpodobně vzal už ve škole a ona z obavy reakce matky si vymyslela neobvyklý příběh,“ doplnila mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám