Hlavní obsah

Dodávka dostala smyk a smetla seniora na chodníku, zraněním podlehl

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Řidička dodávky srazila ve čtvrtek ráno šestasedmdesátiletého chodce, který stál na chodníku u tramvajové zastávky v Hanychovské ulici v Liberci. Starší muž i přes poskytnutou pomoc na následky mnohočetných poranění zemřel.

Foto: Michal Novák, ČTK

Dodávka srazila chodce, který stál na chodníku u tramvajové zastávky. Utrpěl mnohočetná vážná poranění, na místě zemřel.

Článek

„Sraženému chodci na místě ihned poskytli první pomoc okolo stojící lidé. Záchranáři muže asi 40 minut oživovali, ale nakonec vážným zraněním podlehl. Ostatní lidé neutrpěli zranění, která by vyžadovala ošetření záchrannou službou,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Lenka Moravcová.

Podle policejního šetření k nehodě došlo tak, že řidička dodávky VW Transportér dostala zřejmě smyk na mokré vozovce. „Vjela na chodník u tramvajové zastávky, kde srazila 76letého muže. Dechová zkouška řidičky dodávky byla negativní,“ uvedla krajská mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Policisté již nařídili pitvu ke zjištění přesné příčiny smrti sraženého muže. Současně žádají o pomoc veřejnost svědky tragické nehody. Veškeré poznatky a informace přijmou policisté na lince tísňového volání 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám