Hlavní obsah

Přihlas se na policii, vše se dá řešit, vyzvali rodiče střelce ze Žebětína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Rodiče dvacetiletého Lukáše Minaříka, po němž kriminalisté pátrají kvůli střelbě v brněnské městské části Žebětín a následné loupeži v nedaleké Bystrci, jej ve čtvrtek vyzvali, aby se přihlásil rodině nebo na policii. Po mladíkovi pátrají desítky policistů.

Foto: Policie ČR

Lukáš Minařík na policejním snímku

Článek

„Každá situace má řešení a jeho odkládání nepomůže ani jemu, ani rodině, která je pod velkým tlakem sdělovacích prostředků a veřejnosti. Čím dřív se situace začne řešit, tím lépe pro všechny," sdělili rodiče mladíka na útěku.

Motiv činu není zatím známý, kriminalisté jej nekomentovali.

Útočník v pondělí kolem 13. hodiny nedaleko městské části Žebětín vystřelil na projíždějícího řidiče, ten stihl naštěstí ujet. Muž byl při střelbě zraněn, rozsah poranění ale policisté ani záchranáři nezveřejnili. [celá zpráva]

Reportáž o střelci v ŽebětíněVideo: Prima FTV

Asi o hodinu později přepadl pravděpodobně stejný pachatel vietnamskou večerku v Bystrci. Pravděpodobně si odnesl cigarety a několik stovek korun. Po pachateli pátraly v pondělí v oblasti desítky policistů i vrtulník. Žebětín byl uzavřen a byla odkloněna i doprava.

Minařík je 175 až 185 centimetrů vysoký, má štíhlou postavu, na sobě měl mikinu s kapucí a obličej schovával pod černobílým šátkem. Na zádech měl batoh a ohrožoval napadané krátkou střelnou zbraní, patrně revolverem. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám