Hlavní obsah

Soudkyně měla týrat svou dceru, policie navrhla obžalobu

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice

Policie navrhla obžalovat z týrání vlastní dospělé dcery litoměřickou soudkyni Ivettu Hořejší. Kriminalisté jí viní z toho, že dceru verbálně a fyzicky napadala, ponižovala ji a srážela sebevědomí, čímž dívce způsobila psychické problémy. Soudkyně nadále pracuje u litoměřického soudu, kde rozhoduje ve věcech občanskoprávních.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hořejší podle policie na svou dceru Elišku často křičela a občas ji i bila, a to údajně od zimy 2008 do března 2012. Tvrdí to dcera, která na ni kvůli tomu podala trestní oznámení. Všechno podle Elišky vyvrcholilo v srpnu 2013, kdy skončila s otřesem mozku a pohmožděninami v péči lékařů.

Soudkyně byla obviněna už loni v lednu. Policisté vyslechli podle Radiožurnálu mnoho svědků a nechali si udělat několik znaleckých posudků. Soudkyně podala navíc několik námitek na průběh vyšetřování. Naposledy stížnost, že nebyla dostatečně seznámena s návrhem na obžalobu.

„Mohu potvrdit, že policie podala v tomto případu návrh na obžalobu,“ řekla Právu mluvčí policie Prahy-západ Marcela Pučelíková. Podrobnosti odmítla sdělit.

Hrozí jí osm let a dále soudí

Soudkyně, která se k nařčením své dcery dosud nevyjádřila, byla obviněna ze spáchání zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí a přečinu ublížení na zdraví. Hrozí jí za to až osmiletý trest vězení.

Předseda litoměřického soudu Miroslav Kureš Právu potvrdil, že Hořejší dál soudí, převážně rozvody a závazkové, případně bytové právo. „Soudce může odvolat jen ministr spravedlnosti,“ připomněl Kureš postup.

Ministerstvo spravedlnosti bude podle mluvčí rezortu Kateřiny Hrochové čekat, zda státní zástupce nakonec obžalobu podá k soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám