Hlavní obsah

Seniorka překvapila zloděje, který ji pak zavraždil. Soud mu potvrdil 18 let vězení

Právo, Petr Marek
Olomouc

Na osmnáct roků za mříže poslal v úterý Vrchní soud (VS) v Olomouci Karla Veličku (45) za brutální vraždu třiasedmdesátileté důchodkyně. Potvrdil tak verdikt Krajského soudu (KS) v Ostravě z letošního 20. března, proti kterému se obžalovaný odvolal.

Foto: Aleš Honus, Právo

Karel Velička u krajského soudu

Článek

Hrůzná událost se stala loni 28. března v opuštěném rodinném domě v Krnově-Krásných Loučkách. Velička tam ženu třikrát bodl do krku.

Prázdný objekt si vybral k přespání a také k vykradení. Seniorka, která tam chodila větrat, ho však překvapila. Zaskočený Velička zpanikařil, popadl nůž a vrhl se na důchodkyni. Způsobil jí závažná bodnořezná poranění, na následky kterých zemřela.

Vrah v domě ukradl různé věci a poté utekl. Později založil požár, aby zahladil stopy. Nakonec sám zavolal hasiče. Policie ho zadržela i díky tomu, že se v době hašení pohyboval poblíž místa činu.

U soudu Velička tvrdil, že nevraždil. Ženu podle jeho verze usmrtil jistý, blíže nespecifikovaný pan Zdeněk. VS však tyto argumenty stejně jako KS neakceptoval.

„Odvolání obžalovaného jsme zamítli jako nedůvodné. Jeho vina byla jednoznačně prokázána, trest je zákonný a přiměřený,“ vysvětlil Právu mluvčí VS Vladimír Lichnovský.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám