Hlavní obsah

V Brně se srazil autobus s nákladním autem, 10 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Deset pasažérů včetně ročního dítěte bylo zraněno při kolizi městského autobusu a nákladního auta na křižovatce ulic Hněvkovského a Sokolova v Brně. Tři lidé mají středně těžké zranění.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Autobus se v Brně srazil s nákladním autem

Článek

Linkový autobus číslo 67, v němž cestovalo asi 25 lidí, se srazil kolem poledne s nákladním autem. Zranění utrpěli oba řidiči a cestující z autobusu. Na místě je ošetřily osádky šesti sanitek, uvedla mluvčí zdravotnické záchranné služby Barbora Zuchová. Původní informace hovořila o 11 zraněných, jeden z cestujících jel ale do nemocnice jako doprovod dítěte.

"Nejtěžší zranění, a to pohmoždění hrudníku, má řidič autobusu. Ostatní cestující si pády ve vozidle způsobili pohmožděniny," řekl Jan Seitl z vedení dopravního podniku. Při nehodě jel autobus po hlavní silnici, nákladní auto mu křížilo cestu; odbočovalo vlevo do Sokolovy ulice.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Autobus se v Brně srazil s nákladním autem

Obě vozidla mají rozbité přední části. Sokolova ulice je po kolizi uzavřena, řekl mluvčí policie Pavel Šváb. Jak dlouho odklizení vraků potrvá, to zatím nemohl odhadnout. Škoda na autobuse podle Seitla může dosáhnout i půl miliónu korun, na nákladním autě zatím nebyla vyčíslena.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Autobus se v Brně srazil s nákladním autem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám