Hlavní obsah

Policii se přihlásil muž, který se poznal na videu zveřejněném kvůli vraždě v Újezdu

Praha

Pražským policistům se přihlásil jeden z mužů, po kterém kriminalisté pátrali v souvislosti s vraždou v Újezdu nad Lesy. Po výslechu konstatovali, že není podezřelým. V současné době ověřují výpověď druhého muže.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve středu večer přišel na místní oddělení policie Újezd nad Lesy osmadvacetiletý muž, který uvedl, že se poznal na videozáznamu v médiích, kde byl spojován se sobotní vraždou,“ informovala mluvčí policie Iveta Martínková.

Detektivové muže vyslechli a jeho výpověď ověřili, následně konstatovali, že tento muž není podezřelým z vraždy.

„S jeho pomocí také kriminalisté vypátrali a vyslechli i druhého, třiadvacetiletého muže z videozáznamu. Pravdivost jeho výpovědi nyní detektivové ověřují,“ doplnila Martínková.

Záběry, na kterých jsou zachyceni dva muži, zveřejnila policie v pondělí po vraždě. Ta se odehrála v sobotu v noci. Dva zamaskovaní muži tam vnikli do rodinného domu a při potyčce pobodali jeho majitele. Muž na následky zranění zemřel. Manželka zavražděného policistům řekla, že zakuklenci vnikli nejdříve na pozemek a později i do domu. [celá zpráva]

Podle informací některých médií byl zavražděný úspěšný čtyřiašedesátiletý podnikatel. Server lidovky.cz uvedl, že zavražděný obchodoval s hutním materiálem a prodejem akcií vydělal stovky miliónů korun. Podnikal i s muzikantem Petrem Jandou z kapely Olympic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám