Hlavní obsah

Seniorka sjela na kole do rybníka, v nemocnici zemřela

Novinky, lsi
Liberec

Třiasedmdesátiletá seniorka vjela ve středu v Liberci na kole do rybníka Tajch. Přes rychlou reakci kolemjdoucích se ženu bohužel nepodařilo zachránit.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Hlasité "žbluňknutí" a velké kruhy na hladině zaznamenala žena na protější straně rybníka a ihned se rozeběhla k jeho hrázi. Tam uviděla jízdní kolo a pod vodní hladinou ženu,“ uvedla ve čtvrtek liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Zachránkyně na nic nečekala, skočila do vody, doplavala k tonoucí ženě a snažila se ji co nejrychleji vytáhnout na břeh a volala o pomoc. „Následně se k ní přidala další žena a společně pak tonoucí stařenku vytáhly na břeh,“ doplnila mluvčí.

Statečná zachránkyně

Na souši se snažily seniorku oživit. „Posádka zdravotnické záchranné služby si ženu převzala a pokračovala v resuscitaci. Ženu pak ve vážném stavu převezli do Krajské nemocnice Liberec. Tam bohužel stařenka krátce před polednem zemřela,“ doplnila Suchánková.

Smrtí seniorky se nyní zabývají kriminalisté, kteří šetří okolnosti události. Ti rovněž nařídili soudní pitvu, která odhalí příčinu úmrtí.

Jednání zachránkyně ocenil krajský policejní ředitel Vladislav Husák. „Na nic nečekala, pro ženu do vody skočila a ihned se ji snažila oživovat. Velice si její statečnosti a obětavosti vážím,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám