Hlavní obsah

Nastávající matka zatajila těhotenství, aby dostala práci. Policie ji obvinila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Až pět let za mřížemi za podvod hrozí 35leté ženě ze Sokolovska, která se nechala zaměstnat i přesto, že věděla, že je těhotná. Před zaměstnavatelem to ale utajila a týden po nástupu odešla na nemocenskou kvůli rizikovému těhotenství. Kriminalisté ji v těchto dnech obvinili.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Trestného činu se podle policie nastávající matka měla dopustit v období od srpna 2012 do července 2013. Smlouvu na dobu neurčitou na pozici vedoucí prodejny podepsala s firmou na začátku srpna a týden nato si vzala nemocenskou.

„Žena tak učinila i přesto, že si byla vědoma, že je již těhotná a vzhledem k předešlým zdravotním komplikacím patří do rizikové skupiny, u které vzniká nárok na dočasnou pracovní neschopnost, kdy nebude schopna vykonávat žádnou pracovní činnost,“ informovala Novinky mluvčí policie Zuzana Týřová.

Nemocenská trvala až do ledna 2013 a za toto období ji byla vyplacena částka více než 80 tisíc korun. „Dalších více než 140 tisíc korun jí bylo vyplaceno na základě podané žádosti o výplatu peněžité pomoci v mateřství,“ konstatovala Týřová.

Žena tak podle policie připravila podvodně Českou správu sociálního zabezpečení o 220 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám