Hlavní obsah

Dvě ženy sehrály v obchodě divadlo a mezitím ukradly zlato

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín
Aktualizováno

Plato s jednadvaceti čtrnáctikarátovými řetízky zmizelo na konci května z výlohy jičínského obchodu ve chvíli, kdy dvě ženy zaměstnaly prodavače divadýlkem předstíraného zájmu o koupi šperků. Po ženách, jejichž podobu zachytily bezpečnostní kamery, nyní pátrá policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvě ženy sehrály v obchodě divadlo a mezitím ukradly zlatoVideo: Policie ČR

 
Článek

Ženy přišly ve čtvrtek 28. května kolem 14. hodiny do prodejny rybářských potřeb a šperků v ulici Čelakovského v Jičíně. „V této prodejně 52letý majitel přijímá do zástavy zlato, vykupuje ho a prodává. A o to právě dvě ženy projevily zájem. Přestože mluvily cizí řečí, prodavač pochopil, že si chtějí vybrat prsteny. Začal jim je tedy za pultem ukazovat a ony si je zkoušely. Ty, které si vybraly, ukládal do krabiček na šperky,“ uvedl v úterý policejní mluvčí Jan Čížkovský s tím, že když byly s výběrem hotovy, chtěly ženy platit dolary.

„Muž se jim snažil vysvětlit, že přijímá pouze koruny. Proto naznačily, že zajdou do banky a vrátí se. Krátce po jejich odchodu však prodavač zjistil, že mu ve výloze chybí celé plato s 21 čtrnáctikarátovými řetízky,“ dodal Čížkovský.

Foto: Policie ČR

Podoba žen, jak je zachytila průmyslová kamera v obchodě.

Po zhlédnutí kamerového systému, který má nainstalovaný v obchodě, zjistil, že v momentě, kdy se věnoval mladší ženě při výběru prstenů, starší ukradla z výlohy plato s řetízky a strčila ho do sukně se širokou kapsou. Vzniklá škoda bude upřesněna až po inventuře.

Ženy chodily po městě

Obě ženy byly snědší pleti, okolo 50 let, silné postavy, vysoké asi 160 cm. Mladší měla černo-béžové triko a světlé kalhoty, druhá žena měla oblečené modro-bílé pruhované triko s krátkým rukávem a černou sukni. Obě měly vlasy sepnuté do drdolu a přes rameno kabelku. Ihned po přijetí oznámení vyrazili jičínští policisté pátrat po ženách v rámci města.

„Ukázalo se, že tato prodejna nebyla jediná, kterou navštívily. Díky tomu máme jejich podrobný popis zachycený na fotografiích. Kradly jen v jedné prodejně,“ doplnil Čížkovský.

Neznámé ženy se dopustily trestného činu krádeže, za což jim v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám