Hlavní obsah

Muž z Kladna se vydával za ženu, o peníze připravil 163 mužů

– Česká Lípa

Českolipští kriminalisté obvinili z podvodu šestadvacetiletého muže z Kladna, který se na internetových erotických seznamkách vydával za ženu hledající dobrodružství. Policisté zatím vědí o 163 podvedených mužích, škoda podle jejich odhadů přesahuje 700 000 korun. Informovala o tom v úterý českolipská mluvčí policie Ivana Baláková.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

„Poškození pocházejí ze všech regionů republiky," uvedla Baláková. Kriminalisté se domnívají, že podvedených mužů bylo daleko více.

Podvodník o sobě v inzerátu tvrdil, že je vdaná žena, dobře situovaná, za manžela má známého a úspěšného podnikatele, a proto si nemůže dovolit schůzku na veřejnosti. Ochrana soukromí je pro ni důležitá, a proto navrhuje první setkání na swingers párty, kam má přístup jen uzavřená společnost a riziko vyzrazení schůzky je minimální. Pokud měl muž o setkání nadále zájem, obdržel e-mail od fiktivní společnosti pořádající tuto akci včetně obchodních podmínek.

„Text těchto informativních e-mailů, které muži dosud obdrželi, se lišil jen v termínech a v názvu pořádající společnosti," uvedla Baláková.

E-mail obsahoval také číslo účtu a informaci o vstupném, které se pohybovalo od 1000 do 3000 korun. Po tom, co muži zaplatili, podvodník se jim už neozval.

Reklama

Výběr článků

Načítám