Hlavní obsah

V centru Bruntálu bojovali hasiči s rozsáhlým požárem

Právo, hon
Bruntál

S rozsáhlým požárem třípatrové historické budovy bojovali v noci na úterý hasiči v centru Bruntálu. Evakuováno muselo být 16 obyvatel několika bytů, požár zasáhl také prodejny v přízemí i půdu objektu. Škoda je tři milióny korun.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V Bruntálu hořela historická budova.

Článek

O požáru se hasiči dozvěděli asi hodinu po půlnoci, šlehající plameny byly viditelné z několika stovek metrů. Na místo vyrazily desítky hasičů.

Foto: Aleš Honus, Právo

Požár v Bruntálu

„Hořelo v několika různě vysokých a na sebe navazujících objektech na půdorysu 40 x 20 metrů – střechy, půdy, byty, chodbičky, pavlače, podhledy i přízemní prodejna ovoce a zeleniny,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdely.

Foto: Aleš Honus, Právo

Požár v Bruntálu

Zásah hasičům komplikovala členitost objektů, naštěstí se ale plameny podařilo rychle zlikvidovat. „Před rychle se šířícím ohněm uchránili hasiči majetek řádově v desítkách miliónů korun, mimo jiné i vyhlášenou pekárnu v centru Bruntálu, která sousedí s hořícím objektem,“ dodal mluvčí.

Foto: Aleš Honus, Právo

Požár v Bruntálu

Hasiči dostali oheň pod kontrolu zhruba za dvě hodiny, pečlivé dohašování s hledáním ohnisek a rozebíráním částí střech jim zabralo už jen hodinu a půl.

„Už na začátku zásahu hasiči úspěšně evakuovali 16 osob. Devět z nich převezli hasičským autobusem do městského evakuačního centra v Dukelské ulici, sedm skončilo u příbuzných či přátel,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám