Hlavní obsah

Brutálně napadl 30letého muže, nechtěl mu půjčit mobil

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Třicetiletého muže na autobusové zastávce Florenc v Praze brutálně napadl zatím neznámý útočník. Několika údery a kopy ho srazil k zemi a způsobil mu několik zlomenin v obličeji. A důvod? Napadený mu nechtěl půjčit svůj mobil.

BEZ KOMENTÁŘE: Neznámý útočník brutálně napadl třicetiletého mužeVideo: Policie ČR

 
Článek

K ataku došlo už na konci dubna, policistům se však zatím nepodařilo agresora vypátrat, a tak žádají o pomoc širokou veřejnost.

K prvnímu drobnému incidentu došlo už v autobusu. Proti poškozenému seděli dva muži a jeden z nich ho oslovil. Vůbec mu ale nerozuměl. „Prý komolil různá cizí slova a nářečí, proto si ho dále nevšímal. Když vystupoval na Florenci z autobusu, tak k němu podezřelý přistoupil a dožadoval se zapůjčení mobilního telefonu,“ uvedl pražský policejní mluvčí Jaroslav Bican.

Napadený se mu omluvil a řekl, že mu telefon nepůjčí. Z místa potom odešel. Tím ovšem celá situace neskončila. Mezi muži došlo k incidentu, který zaznamenala kamera.

Upadl do bezvědomí

„Dle záznamu je vidno, jak útočník opakovaně dorážel na couvajícího muže a to několika kopy a údery. Jedním z posledních úderů na hlavu vyvedl poškozeného z rovnováhy a ten spadl zády na zem,“ uvedl Bican.

Když útočník spatřil, že je muž po ráně v bezvědomí, pokoušel se ho vzkřísit. Poté, co přiběhli kolemjdoucí, se ale z místa vypařil. Se svým společníkem odešel směrem ke stanici metra Florenc. Napadený byl převezen do nemocnice.

„Jelikož jeho zranění byla skutečně vážná a došlo k několika zlomeninám v obličejové části, zahájili proto kriminalisté úkony trestního řízení za přečin ublížení na zdraví a přečin výtržnictví spáchaných ve formě spolupachatelství. V případě dopadení a odsouzení muži hrozí až osm let za mřížemi,“ sdělil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám